maanantaina, heinäkuuta 31, 2023

Ehdinpäs

Johonkin se heinäkuu katosi. Festareiden jälkeen on ollut marjojen laittoa, kesävieraita ja joku muuten vaan vetämätön päivä. Yhden puseron neulomisen aloitin ja parit sukat on taas puikoilla.


Yhdelle lapsenlapselle valmistuivat joululahjat eli villasukat kokoa 43. Lapsenlapsista kolme eli puolet on varmaan minua pidempiä ja lasten sukkia ei enää oikeastaan voi tehdä nuorimmillekaan. Lankana oli Novitan kampanjalanka Vieno, fingering-vahvuinen lanka normaalilla 75 % -25% kaavalla. Lankaa kului 66 g. Lopusta voisi neuloa pitkästä aikaa junasukat. Jouluun on vajaa viisi kuukautta ja ainakin 12 parit sukkia pitää neuloa ja varmaan muitakin tilauksia ja odotuksia on jouluksi.


Nämäkin sukat on neulottu Novitan langasta, nyt lanka oli Seitsemän veljestä Raita, jota oli muistaakseni Cittarissa tarjouksessa. Näitä sukkia ei ole nimetty kenellekään; myyjäisiin tai johonkin keräykseen kaiketi. Sukat ovat kokoa 44 ja lankaa kului 270 g.


Vielä yhdet sukat valmistuivat. Ovat olleet jonkin aikaa käsilaukkuneuleena ja matkaneuleenakin Länsi-Suomen reissulla. Kauan sitten ostamaani Gedifran Lana mia merinosukkalankaa muistaakseni. Olihan se, kun tarkistin netistä ja eli Lana mia one 4 two värissä 00974. Juoksevuus on 390 m/ 100 g ja kaksi samanlaista sukkaa tulee. Näihin sukkiin kului78 g.


 Yhtenä viikonloppuna tein lounaan sisarusteni pojille eli aikuisille perheenisille, kun heillä oli viikonloppu -turnaus. Äitini neuloi aikanaan kaikille sukat aina jouluksi ja äitini kuolemasta on 5,5 vuotta ja parina viime vuonna hän ei taitanut enää jaksaa neuloa. Ajattelin antaa kaikille sukat, mutta se tietysti unohtui. No, parin viikon päästä näen suurimman osan yksissä juhlissa ja saavat ja voivat toimittaa lopuillekin.

Sukkia neulon nyt vieraiden aikana, kun ei ehdi pitkää pätkää neuloa ja ei kyllä jaksa keskittyäkään. Jatkan lapsenlapsen puseroa sen jälkeen. Nämä kolme paria edes vähän kaunistavat heinäkuun tilastoa, kun lankoja on tullut ostettua.

5 kommenttia:

Olifantti kirjoitti...

Niin ne lapset ohittaa vanhat kaikessa.

Iso Gnu kirjoitti...

Olifantti: näin se on todettava useassa asiassa.

KristiinaS kirjoitti...

SUkka poikineen sulla taas valmistunut.

Puikoillanikin kirjoitti...

Upea määrä sukkia. Jälkikasvu on siis venähtänyt ja jaloillakin on kokoa sen verran, ettei aina perussatagrammaa välttämättä riitä. Hienoja ovat kaikki.

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina: sukat on kiva tehdä. Perussukkia olen tehnyt ohimennen ja vieraita passatessa jäädyssä ajassa ja ei jaksa keskittyä monimutkaisiin juttuihin.

Puikollanikin.Kiitos! Paksummassa langassa ei 100 g riitä. Fingering-vahvuisisssa langoissa riittää, mutta niitä sitten tikuttelee kauemmin.