keskiviikkona, helmikuuta 09, 2022

Sukkia, sukkia vaan

Olen muutakin neulonut, mutta valmiina on sukkia. Itse asiassa neulon kyllä sukkia enemmän verrattuna muuhun neulomiseen. Nyt on paljon oltu kotosalla ja tapaamisia ei ole ollut. Ruokaostoksetkin haetaan valmiiksi pakattuina kaupalta. Joku satunnainen apteekkireissu on ollut ja kävelylenkkejä. En ole kaivanut suksiani esiin ja en siis ole hiihtänyt, mies on hiihtänyt minunkin puolestani. Lunta olisi ihan kunnolla.

Nämä sukat on Zauberball-langasta. Oli niin keväisen hempeät värit, että aloitin ne . Raitalangat ovat kyllä koukuttavia. On aina kiva nähdä seuraava ja seuraava väri. 2,5 mm puikot ja 60 s/krs ja ihan tavan sukat. Varressa alkuun 2 0, 2n ja sitten 3o ,1n. Jalkaterän tein sileän ja nauhakavennuksen, jonka teen yleensä. Lankaa kului näihin naisten sukkiin 83 g. Jotkut lasten sukat saa vielä kerästä.


Kun kävin ostamassa Seitsemän veljestä lankaa mustavalkoisiin sukkiin ja  bongasin tämän salvian vihreän värin ja ostin 100g. No, en viitsinyt käydä ostamassa lisää. Mutta 100 grammasta en uskaltanut aloittaa palmikko- tai pitsisukkia itselleni. Valkoista oli ja niin tein raidat näihin 38/39 kokoisiin sukkiin.  Lankaa kului 91 g. Pieni nöttönen jäi, raidaksi joskus. Ihan lyhyt vartisia sukkia en yleensä tee itselleni.


Suuressa Käsityössä on ollut jo jonkun aikaa kannessa tilaajille Niina Laitisen sukkaohje. Enpä ole tehnyt yhtään paria. Mutta tämä 2/2022 lehden  Kosmos-ohje kolahti. Ehkäpä se oli salvian väri sukissa?Varastoistani löytyi tätä hyvin marinoitunutta teeteen Salla-lankaa,jonka väri on kyllä muuta vihreää kuin salvia. Muistelisin, että olisin ostanut tätä lankaa joskus vuonna 2014.


Taidan ottaa nämä sukat itselle. Koko 39. Puikot 3,5 mm. Lankaa kului 92 grammaa eli vähän jäi tätäkin lankaa.


 Tässä on toiset tilatut säärystimet ja nimeltään Velma. Ohje on ilmainen. Ehdotin, jos neuloisin vain palmikot, mutta saaja halusi mallin sellaisenaan. Tein Seitsemän Veljestä-langan luonnonvalkoisella ja 4,5 mm puikoilla muuten, mutta resorin 4,0 mm puikoilla. Pari kertaa tai useammin purin, kun joku virhe tuli telkkaria katsoessa. Nyt on kuitenkin kaikki palmikot ja pompulat ja niitä oli 28 x 2. Lankaa kului näihin 142 grammaa.  Nyt sitten näitä postittamaan lähipäivinä. Lapaset menivät hänelle reilussa viikossa ja toiselle lapsenlapselle meni viidessä päivässä ja kolmannen paketti meni nopesti. Torstaina laitoin postiin ja lauantaina sain kuvan puserosta saajansa päällä. Tosiaan tyttö-lapsenlapset tilasivat samanaikaisesti säärystimet toisistaan tietämättä. Toisen kanssa puhuin puhelimessa ja toinen laittoi viestin.
Jossain vaiheessa näin Novitalle tulevan sukkaboksin. Tulee kahden kuukauden välein. Ostin 6 boxin sarjan määräaikaisesti, ei mitään jatkuvia juttuja. Kiva paketti oli: kirjoneulesukat-ohje (niskasta kiinni vain itseäni), langat (Nalle ja kuviolanka Kangastus), kangaskassi projektikassiksi, kortti ja Dermosilin jalkarasva (erittäin tarpeen minun kuiville jalkapohjilleni).  Sukkia teen joka tapauksessa ja tulee tehtyä erilaisia, kun eri ihmiset tykkäävät erilaisista sukista. Itse  usein ostaa itseä miellyttäviä värejä.

10 kommenttia:

Olifantti kirjoitti...

Nyt olisi kyllä hiihtokelejä. Minulla ei ole edes suksia, monoista puhumattakaan. Jos ei olisi koiraa, voisin ostaa suksipaketin, mutta nyt ulkoilen koiran kanssa.
Hienoja neuleita. Tuota sukkaboksia minäkin katselin, mutta totesin sitten, että nytkin on liikaa lankaa.

Puikoillanikin kirjoitti...

Apua, miten monet sukat ole saanut aikaan. Zauberball-langasta en ole ennen kuullut. Ihan kivalta näyttää. Katsoin myös noita säärystimiä; aika paljon lankaa noihin saa uppoamaan. Hienot on.
Minulla on ollut vähän huono omatunto, kun tilasin myös tuon Novitan sukkaboxin kuuden paketin sarjan - aivan kuin ei olisi lankoja ennestään ja odottavia töitä vaikka kuinka paljon. Onneksi joku muukin on tilannut. Hieno oli boxin sisältö, mutta noihin sukkiin en nyt kerta kaikkiaan ehdi nyt ryhtyä. Kajastus-lanka on kauniin näköistä.

KristiinaS kirjoitti...

Mun ekat kirjoneulepolvisukat oli kyllä varsinainen oppitunti miten kirjoa neulotaan. Oppia ikä kaikki.
Kivoja sukkia tulla taas. Mulla on puikoilla sukat Outille, tulee nätit.

Iso Gnu kirjoitti...

Repu:Kiitos! Lankaa on tosiaan itsellänikin liikaa.Mutta välillä sitä innostuu...

Puikollanikin:Tavan sukkia tikuttaa aika nopeasti. Neule voi olla koko ajan levällään kahden eläkeläisen huushollissa. Lapsenlapset eivät pieninä koskeneet paria kiukkupuuskaa lukuunottamatta mun levällään oleviin neuleisiin. Mäkin aloitan vähän myöhemmin nuo Novitan sukat. Joku valitti jo jossain boxin väreistä. Minusta on kiva, että tulee tehdyksi sukkia,joiden värit on jollekin muulle mieluisia.

Kristiina: Kiitos!Opitaan vaan edelleen, välillä on kiva tehdä tuttua,jonka osaa miltei silmät ummessakin. ;)

Sude kirjoitti...

Ompa kaunista tuo Zauberball-lanka. Parhaimmillan noin perussukassa. Hyvä nähdä mitä Novitan sukkaboxi sisältää. Ei ole minun juttuni kun en osaa siistiä kirjoneuletta, mutta tuo kassi olisi kyllä aivan himoittava.🙂

Iso Gnu kirjoitti...

Sude: tuo Zauberballin väri on kaunis. Saa nähdä kuka jälkikasvusta ottaa ne.Täällä ne sitten aina esittelen ja toivon mukaan sukatkin joskus. Projektikassit on kivoja ja ohjekin kiva :eat, knit , sleep (syö, neulo, nuku) ;)

Matleena kirjoitti...

Oletpa taas tehnyt ihania sukkia ja nuo säärystimet ne vasta ovatkin ihanat. Pääsevät ehkä minunkin puikoilleni ja ihan itseä varten. Sukkia olen minäkin tehnyt lukumäärältään eniten jo vuosia. Enkä ole vielä kyllästynyt.

Kutookutoo kirjoitti...

Olipa ihana satsi ihastuttavia neuleita! Hirmuisesti olet saanut aikaan. Säärystinohjeen kävin klikkailemassa omiin suosikkeihin, sillä se on tosi nätti malli ja kiva kun joku on tehnyt ne "tavislangasta", tietää että itsekin voi. Säärystimet lämmittävät kyllä uskomattoman paljon, ja kaikkein parast jos ovat sellaiset, jotka sopivat mekon kanssa.
Novitan sukkaboksi näyttää kivalta, sinulle se passaakin kun teet niin paljon käsitöitä. Mulla on kaikki vain kesken, ja se vähän harmittaa, sillä osa olisi kiva saada valmiiksi ennen kuin talvi on ohi. :D

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena: Kiitos! Sukkien neulominen on vaan niin kivaa ja nopeastikin valmistuvia. Aina löytyy tarvitsijoita.

Kutookutoo: Kiitos! Säärystin oli teininkin toive ja postissa paraikaa. Kuul, on täälläkin kesken yksi ja toinen juttu. Välillä tarun härkää sarvista ja saan niistä jonkun valmiiksi. Nytkin kaivoin yhden ikivanhan lapasen alun ja illalla aloitin telkkaria katsella uusia sukkia.Katsotaan teenkö kaikkia sukkabokseja itse vai annanko jonkun tyttärelle.

Arja kirjoitti...

Monet kivat sukat on valmiina! Kosmos-sukat kiinnostavat eniten. Jospa kirjastoin etsimään lehteä.