maanantaina, helmikuuta 14, 2022

Keskeneräinen valmistui ja hyvää ystävänpäivää.

Joskus syksymmällä aloitin näitä Hiillos kämmeköitä Tukuwoolin dk-vahvuisesta langasta. Lokakuun loppupuolella olen ostanut nämä langat.  Aloitin eka ohjeen mukaisilla puikoilla. Tuli pikkusen iso ja vaihdoin 3 mm:n pyöröön ja neuloin loopaten ja kirjoneuleen neuloin 3, 5 mm puikoilla ja lyhensin peukalon osuutta. Muuten kai tein ohjeen mukaan. 


Ohje on Titityyn Tiinan ja löytyy Ravelrystä maksullisena. Ostin ohjepaketin, jossa oli nämä ja parit lapaset muistaakseni. En ole vielä tehnyt niitä. Tukuwool dk:n värit on Rohto (pääväri) ja Nila ja vähän Seljaa. Värit on tosi vaikea kuvata oikein. Käykää katsomassa Titityyn sivuilla. Lankaa kului 49 grammaa eli riittää moniin kämmekkäisiin tai sitten lapasiin. Ehkä seuraavat ovat vähän lyhyemmät ja ehkä kapeammat kirjoneule-osuuden jälkeen.Mies sai ne Vuonuen Pentti-langasta neulotut sukat rikki parissa viikossa ja aion tehdä niihin uudet terät jostan muusta langasta. Jonkun blogissa oli kivan näköiset sukat neulottu kahdesta fingering-paksuisesta langasta ja olivat kivan näköiset. Nyt on muutenkin trendinä yhdistää kaksi lankaa ja niin tein minäkin ja nyt ohuilla sukkalangoilla. Toinen on On linen ohut harmaa sukkalanka ja toinen ruman synkän värinen Zauberball. Kokeilun jälkeen juuri sopivat neulepuikot oli 3,5 mm. Ajattelin tehdä myyjäisiin, mutta pääsevätkin miehen jalkoja lämmittäään. Lankaa meni 103 g lopuista vois tehdä jollekin pikkupojista sukat - saisi samanlaiset kuin ukki.Aaamuyöllä olin hereillä ja kuului kunnon jysähdys talon takaa ja sehän se. Nuoska-ilmoilla terassin katoksen lumet tulevat rytinällä alas. Komea on kasa. Lopuksi hyvää ystävänpäivää kaikille blogiystävillekin!

6 kommenttia:

Vanuttunut Villasukka kirjoitti...

Kaunista päivää sinulle <3
Mielenkiintoisen näköiset nuo Hiillos kämmekkäät. Katsoin ensin, että olisi kahdet päällekkäin, mutta olikin samaa kämmekästä. Kauniit ja käytännöllisen näköiset, ei liian "hienohelmat" - silti ylen kauniit <3

Puikoillanikin kirjoitti...

Mielenkiintoinen ohje tuo Hiillos. Jännä juttu, että Vuonuen Pentti ei tuon paremmin kestänyt. Tietääkseni se on olevinaan sukkalankaa. Kivan värin sait aikaiseksi yhdistämällä kahta lankaa.

KristiinaS kirjoitti...

ILtamyöhällä ystävänpäivää toivottelen.
Kyllä suuresti epäilen tuon tencelin kestävyyttä sukissa. Niin on moni pettynyt ja mulla siis ainakin on lörppöä. Tarvii ruveta enempi käyttämään niin näkee miten kuluu. Melkein luulen, että silkkisekoite lankakin olis kestävämpi.
Mun neulekaveri tekee pipoja keräyksiin jämälangoista kahdella fingerinvahvuisella. Jos yksi isompi jämä riittää koko matkalle ja toisena värinä sitten ne pienemmät jämät silleen ku käteen sattuu niin tulee kivan kirjava. Jos on vaan pieniä niin jämiä niin ei haittaa. Oon nähny kuvia ja on hyviä pipoja, ihan perusmalli niin käy miehelle ja naiselle.

Olifantti kirjoitti...

Jännät kämmekkäät.
Minäkin olen ajatellut laittaa kaksi ohutta lankaa yhteen, kun ei nyt huvita ohuen neulonta.

Matleena kirjoitti...

Kivan malliset kämmekkäät! Enpä ole tainnut koskaan tehdä kämmekkäisiin kirjoneuletta, mutta nyt pidän asian mielessäni. Onpas ollut heikkoa sukkalankaa, kun noin lyhyessä ajassa menee puhki. Mutta onneksi on keinot hoitaa tilanne.
Meilläkin romahtelee lumet katolta tuon tuostakin, kun on peltikatto. Mutta minä en enää herää, vaikka makuuhuoneen katolta romisee lumet alas yöllä.

Iso Gnu kirjoitti...

Vanuttunut villasukka: Kiitos!Omin nuo kämmekkäät itselleni - sopii mun aka pelkistettyyn tyyliini.Uusiakin teen varmaan jälkikasvulle.

Puikollanikin: Hiillos-ohjeen kirjoneule jämäköittää tuota kämmenosaa.Villa +tencel on sukkalankaa. Kokeilen vielä kerran itselläni. Fingering-lankoja alan osaa käyttää tuplana varastoistani.

Kristiina: vähän huono kuva tencelistä itsellänikin tullut. Lapsuuden sukat tulee mieleen (jotain vahvike-lankaa usein kyllä neulottiin kantapäähän mukaan) mieleen ja jatkuva parsiminen. Jos ei ollut muuta tekemistä, niin parsi sitten sukkia ja lapasia isossa perheessä vanhimpana lapsena. Aion vielä yhdet sukat kyllä kokeilla itselläni, ostin Penttiä juuri ennen puolison sukkakokemusta. Kiitos fingering-lankojen käyttövihjeestä. Laitetaan korvan taakse.

Repu: eikö olekin erilaiset. tukuwool on musta kiva lanka, ei kutita mua ainkaaan ja lämmintä. Mäkin nyt ihastuin kokeilemaani kaksinkertaiseen fingering-lankoihin.

Matleena: Kiitos! Pentti-lanka oli pettymys. Ostin kuitenkin itselleni kokeeksi uutta penttiä ja neuloin napakammat sukat. Miehen sukkiin teen kyllä terät Seiska Veikasta. Meilläkin on peltikatto, mutta muualla on lumiesteet katolla paitsi terassin katteella.