torstaina, joulukuuta 01, 2022

Osa valmistuneista sukista

Sukkaa pukkaa ja nyt sain esille osan valmistuneista. Mutta ensin joulukalenterin luukku 1. Ostin Rva Silmusolmun merinosukkalanka-minivyyhtijoulukalenterin. Tässä on nyt tämän päivän vyyhti, vanha roosa.
Tein listaa tänään itselleni asioista, joita teen tai jätän tekemättä ennen joulua. Eläkeläinen on hidas ja vähän saa päivässä aikaiseksi. On kiva, kun ei ole kauhea hoppu ja stressi.


Tässä nyt viimeistellyt sukat on kasassa terassin kaiteella.  Siinä on kahdet joululahjasukat ja kahdet muut sukat. Joululahjasukat alkavat olla loppusuoralla eli kolmestatoista parista puuttuu kolme sukkaa eli puolitoista paria. Jostain huomasin, että muutama vuosi sitten marraskuun lopussa aloittelin vasta joululahja-sukkia. Muistan kyllä, että välillä on vika sukat valmistuneet jouluaattoa vasten yöllä. 


Hankala vuodenaika on nyt kuvata. Pieni hetki on vain valoisampaa kahden pimeän välissä. Tummansininen väri ei ole helpoimpia värejä. Nämä sukat ovat toiselle vävylle lahjaksi. Lanka on Regia Merino Yak Night bleu - värissä ja 2,5 mm pyöröillä neuloin ihan tavan sukat. Alkuun 2 o, 2n resoria ja lopuksi varsi 3 o, 1n ja sama jatkuu jalkapöydän päällä. Koko 41/42 ja lankaa meni  74 g. 

Nämä sukat oli välityönä ja odottaessa eri paikkoihin mukana. Lankana on varmaan Austerman step 6 -fach. Koko sukissa on 34/35 ja lankaa kului 87g. Väri ei miellyttänyt jälkasvua ja se jää nyt odottamaan saajaansa tai vien myyjäisiin.

Toiset joululahja-sukat tässä satsissa on ihan toiveiden mukaan neulotut sukat. Sukkien piti olla paksut, harmaat ja palmikkoja. Kokeilin kokoa ja saaja tykkäsi.  Lanka on Seitsemän Veljestä ja puikot 3,5 mm. Koko on 39 ja lankaa kului 114 g.  Lastenlapset saavat kaikki sukkien lisäksi lahjana rahaa ja karkkia. Teineille ja pienemmillekin on aika vaikea keksiä ja löytää just sopivaa lahjaa. Tämä  lahja tuntuu olevan kaikille mieleisiä ja voi ostaa jotakin tai säästää johonkin isompaan.


Sitten täämn erä vika lapaset on Novitan sukkaboksin ohjeella tehdyt lapselle. Sukkien nimi on Mökkitiet ja lankana on Nalle. Sukkien koko 34/35 on ja lankaa kului 62 g. Vieläkin on samaisen boksin lankaa jäljellä, vaikka on tehty jo aikuisen miehen ja naisen sukat.


 Seuraavalla kerralla tulee myös neljät sukat. Kolme paria on valmiina ja neljännen parin vika sukka on kesken. Lauantaiksi pitää ehtiä tehdä valmiiksi.

6 kommenttia:

Olifantti kirjoitti...

Minulla on jostain syystä taas joululahjaneulomukset vaiheessa. Aina kuvittelen tekeväni niitä pitkin vuotta. Ja aina jää. Onneksi monille voi antaa kortin, jossa luvataan sukat ennen uutta vuotta tai ennen loppiaista.
Tuollainen lista asioista, jotka jätän tekemättä ennen joulua kuulostaa hyvältä. Taidan tehdä sellaisen.

Matleena kirjoitti...

Onpa herkullisen värinen tuo adventtikalenterilankasi! Jään odottamaan, millaisia muut lankasi ovat, kunhan avaat niitä.
Kuvien otto on kyllä taas hankalaa, kun ei juuri päivän valoa näy, mutta onneksi pian päivä alkaa jatkua ja saadaan aurinkokin paistamaan.

Puikoillanikin kirjoitti...

Kivoja sukkia. Sinulla on lahjojen valmistelu oikein hyvässä vaiheessa. Minulla puikoilla vasta ensimmäinen sukkapari. Kaksi paria pitäisi vielä tehdä, eli ne jotka jäivät jäljelle, kun oli pakko karsia liian kunnianhimoista sukkasuunnitelmaa.

Sude kirjoitti...

Hyvän näköisiä sukkia. Villasukat onkin nyt ihan muotiasuste ja varmaan ovat tarpeenkin jos sähköt alkaa reistailemaan talven tullen.

Kutookutoo kirjoitti...

Ihania sukkia! Voih, tuo on niin tuttua että jouluaattoa vastaisena yön pitää nyhertää lahjaa valmiiksi. Minä virkkasin lapselle pehmoa, sain sen valmiiksi muistaakseni viiden aikaan yöllä. Ei kuitenkaan kaduta, niin rakas se on hänelle ollut.

Iso Gnu kirjoitti...

On ollut viuhketta , kun jälkikasvua on ollut vierailulla.

Olifantti: Asunnottimien keräykseen ajattelin ruveta neulomaan heti alkuvuonna, sitten kun keräys pärähtää käyntiin, niin ei ehdi paljon mitää. Mitä en tee ennen joulua? eikö olekin hyvä lista. Kaikkea ei tarvi tehdä, eikä ostaa jne. Tulihan se ensimmäinen joulu kaiken arkisen keskelle ilman ääretöntä touhuilua.

Matleena:Ihanan värisiä on ollut laitan tässä taas jonkinlaisen kuvan langoista. Kohtahan tuo alkaa pikkuisn askelin pidentyä.

Puikoillanikin: Kiitos! Usein ne suunnitelmat pakkaa olemaan liian kunnianhimoisia. Pakko on tehdä muutakin kuin neuloa.;)

Sude: Kiitos! Villasukat on aina tarpeen. Lattiat on usein viileitä.

Kutookutoo: Kiitos! Toivottavasti en kekis mitään uutta viime hetken lahjaa. Kaikki pitäisi nyt olla ok ja suunniteltu ja miltei siis loppusuoralla.