lauantaina, joulukuuta 31, 2022

Vuosikatsaus 2022

Lähinnä itselleni koostin vuoden 2022 neuleet ja vähän muutakin. On ollut ja tapahtunut maailmassa monenlaista vuoden aikana. 

Neulominen on rakas harrastus ja vaikuttaa myönteisesti moneen asiaan. Melkoisesti olen neulonut vuoden aikana ja aloittanutkin monta työtä, jotka ovat edelleen kesken. Kesken on kyllä aikoja sitten aloitettuja töitä. Joka vuotiseen tapaan toivon, että osa valmistuisi tulevan vuoden aikana. Jotkut ehkä valmistuvat.

Lankaa kului tämän vuoden aikana 9,121 kiloa. Lankaa kulkeutui lisää varastoihini ja pääsääntöisesti ostamalla, eli lankavarastoni ei mitenkään pienentynyt. Se kasvoi yrityksestä huolimatta 1,455kg.

Monenmoista valmistui vuoden aikana, pääasiassa sukkia. Niitä neuloin ikäänkuin parin viikossa eli 52 paria vuodessa. Se oli yllätys itsellenikin. Vuonna -21 sukkavarastoni tyhjeni hyvin, kun vietin pyöreitä vuosiani, niin vieraat saivat sukkaparin lähtiessään. Jälkikasvulle , omalle perheelle annoin joululahjaksi sukat, 13 paria. Tein pariin myyjäisiin, jotta onhan niitä saanut tikutella. Mutta se on niin mukavaa puuhaa ja aina voi välillä neuloa pätkän ja taas jatkaa. Kuvissa vain osa sukista ja löytyhän ne blogista.

Neuloin itselleni -21 aloitetun Douglas-villatakin loppuun Tukuwoolista. Ihana, lämmin ja on nyt mun lempi-villatakkini palelevana henkilönä. Kahdelle lapsenlapselle neuloin puserot. Pojat pitivät kovasti niistä ja ainakin toinen yritti nukkua eka yönä sen kanssa, mutta oli otettava pois liian lämpimänä. Kesäksi tein yhden lyhythihaisen puseron itselleni vaikka koskaan en ole ymmärtänyt yhdistelmää: kesä ja neulepusero. Villatakkia kyllä saattaa tarvita Suomen kesässä.
Pikkutöitä neuloin useammanlaisia. Valkoiset kämmekkäät tein tilauksesta lapsenlapselle ja ne tuntuivat kivoilta ja neuloin sitten itsellenikin langanlopusta samanlaiset (vähän pidemmällä varrella). Toiset/kolmannet kämmekkäät tein tyttärelle puseron langoilla muunnellen Tiina Huhtaniemen Ensilumi-lapasia. Vikat oli Tukuwoolista ja samoin Tiinan ohje. Lapasia valmistui kolme paria. Panda-lapaset olivat pitkään olleet kesken.

Pipoja valmistui  5. Yhdet säärystimet neuloin. Yksi vaivainen apupupu näki päivän valon. Peitto olikin useamman vuoden projekti, mutta nyt lopulta valmis. Yksi kauluri valmistui itselleni. Ryijy on edistynyt hieman ja sitä pitäisi nyt päivien pidetessä taas jatkaa. Kaiken kaikkiaan erilaisia neuleita valmistui 73 kappaletta ja siitä suurin osa oli luitenkin sukkia eli 52 paria.
Joulukortteja ja myös onnittelukortteja tein melko kasan itselle ja kahdelle järjestölle myyjäisiin.
Vielä muutama kuva kesän kukista puutarhassamme.

 Mietin elettyä elämää, nyt kun vaihtuu vuosi tää. Hyviä hetkiä vuodessa tässä, toisinaan kyynel kimmeltämässä. Terveys, koti, ystävät hyvät, siitä muodostuu elämän hyvät. Elämän raanua kutoessamme, raitojen värejä valitessamme, kirkkaat värit, ilon juovat, tummat raidat osansa tuovat.

Hyvää uutta vuotta!


12 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Olipa taas kiva lukea sinun käsitöistäsi ja katsella kuviakin. Paljon valmista taas ja niin ihania. Minä olin miettinyt, teenkö ollenkaan yhteenvetoa vuoden käsitöistä, ja nyt sinä taisit saada minut innostumaan. 😃
Oikein hyvää ja onnekasta alkavaa vuotta 2023 sinulle ja perheellesi!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onnea ja iloa vuoteen 2023 ✨☺️✨

KristiinaS kirjoitti...

Oi miten paljon olet neulonut! Nyt kun näkee kuvakollaaseja ja yhteenvetoja vuodan aikana neulotuista niin vaikuttaa siltä, että olen ihan siellä häntäpäässä. Eihän tietenkään mitään kilpailua käydä kuka neuloo eniten, mutt kun musta tuntuu, että olen oikeinkin ahkera. Vaan ei se niin olekaan.
Nyt en ole viikkoon neulonut kun on ollut muuta puuhaa. Uusia lankoja on, ja kivoja sellaisia, mutta en ole keksinyt mitä tarvitsisin.
Hyvää uutta vuotta ja neuleiloa tulevaan vuoteen.

Kutookutoo kirjoitti...

Voi miten ihana määrä suloisia neuleita! Paljon olet ehtinyt tekemään, ja vaikka lankavarasto kasvoi niin kyllä se hyppysissäsi kuluukin.
Oikein ihanaa uutta vuotta!

Hepsi kirjoitti...

Hurja on taas tuo sinun neulemääräsi, etenkin ne sukat!
Hyvää uutta vuotta sinulle ja neuleiloa jatkossakin 😍

Puikoillanikin kirjoitti...

Hieno katsaus. Ai että itsekin hämmästyit tuotosten määrää. Nyt uutta kohti; tätä vuotta on melkein kaikki vielä jäljellä.

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena:Kiitos! On se kiva lukea blogeja.Tee vaan yhteenveto. Yllätyt itsekin , mitä kaikkea on tullut neulottua vuoden aikana.
Kiitos toivotuksista!

Enkuli; kiitos samoin.

Kristiina:Ei todella ole kilpailu. Mutta nyt on ollut aikaa istua ja neuloa. Neulon matkoilla pyöröillä autossa pelkääjän paikalla istuessani. Yöllä kun valvon, neulon usein sukkia.Mulla on sitä jälkikasvua, joka usein tilaa yhtä ja toista ja mummi neuloo.
Kiitos toivotuksista!

Kutookutoo: Kiitos!

Hepsi: sukat on kyllä aika perussukkia ilman mitään kommervinkkejä.Kiitos toivotuksista!

Puikollanikin: Kiitos! Ei niitä aina muista mitä on tehnyt.

Raitalammas kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta! Olet kyllä ollut supertuottelias!

Susu kirjoitti...

Aika huima yhteenveto! Paljon olet neulonut ja ilahduttanut lämmöllä. Itse ne kiloja laske, mutta luulen, että perinteinen puolimaratooni lankaa on tullut kulutettua. Uutta vuotta kohti ilolla!

Iso Gnu kirjoitti...

Raitalammas: Kiitos! Samoin hyvää uutta vuotta!

Susu: Kiitos!Eläkeläinen ehtii, varsinkin kun luistelee monesta muusta ;)
Hyvää uutta vuotta Sinullekin!

Pirena kirjoitti...

Tulin kiittelemään kun silloin tällöin jaksat käydä blogissani vierailulla.
Hyvää vuoden 2023 alkua sinullekin.

Iso Gnu kirjoitti...

Kiitos Pirena! Aina en jaksa kommentoida, varsinkin jos luen puhelimesta. Kiva kun on vielä blogeja ja kiva käydä blogeissa.