perjantaina, tammikuuta 26, 2024

Tammikuun sukat

Valmistuneita on tammikuussa useampi pari sukkia. Kesken on neulepusero ja huivi ja sukat ja vähän muutakin. Kesken jääneitä en ole vielä tsekannut, mutta jossain vaiheessa. Viime vuonna tein itselleni listan kesken olevista. Osa valmistui viime vuonna ja osa tuli puretuksi. Joku taisi jäädä viime vuonna kesken, ei kovin monta. Toisaalta teen useampaa työtä yhtaikaa.


Kaikki valmistuneet sukat on tässä eli neljä paria. Vasemmalta alkaen ensin on veljelle neulomani miesten sukat kokoa 41 ja lankana oli Nalle ja 3 mm puikot. Sukkiin kului lankaa 72 g. Sitten on pienet vauvan junasukat Lautturi-kaulurista jääneestä merinolangasta. Kulutus oli 24 g.  Ruskea-oranssi kirjavat sukat on joululahjalangastani Socki. Tässä oli lyhyempi väriraportti kuin edellisen postauksen sukissa samassa langasta ja periaatteessa sukista olisi saanut samanlaiset, mutta se solmu. Toista sukkaa neuloessa eteen tuli solmu ja raidoitus meni sekaisin.  Lankaa kului 89 g. Alimpana on 7V-raitalangasta neulotut sukat. Alkuun näissäkin näytti, että parista tulee samanlaiset. Mutta ei näistäkään, toisen kärkeen käytin sukkien välistä kerättyä nöttöstä. Lankaa kului 95 g. Eli sukkiin kului 280 g lankaa, mutta taloon kulkeutui 1,1kg eli sukkalankaa ja puserolangat.


 Tämä "käsilaukku-käsityö " on jo pidemmällä. Tavallinen perussukka tulossa. Valmistuvat joskus, mutta on riittävän pieni työ mukana kuljetettavaksi. Istuin pari tuntia ennakkoäänestyksessä pieni ele-keräyksen valvojana. Keräys on ollut vuodesta 1907 vaalien yhteydessä vähän eri nimellä aiemmin. Tämä keräys on tärkeä lisä potilasjärjestöjen niukoissa rahavaroissa tuottaa yhteistä hyvää. 

6 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Oikein upea tammikuun saldo ja hyvä, että lankaa riittää vastaisuudessakin. Käsilaukkukäsityö on hyvä olla mukana. Kun se on pitkän kaapelin puikolla, se ei pääse laukussa purkaantumaankaan.

Maarit kirjoitti...

Hienoja sukkia on valmistunut! Ja jep, aina pitää olla helppo neuletyö mukana menossa!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä sukkasaldo tammikuussa. Minä sain valmiiksi vain yhdet sukat, kun ahkeroin kahden villapaidan kanssa. T Saukkis

Iso Gnu kirjoitti...

Puikollanikin:Kiitos! Lankaa kyllä riittää ja jää jälkikasvullekin. ;)

Maarit:Kiitos! Odottaessa neule on hyvin rauhoittava ja pääsee muuten aika kivasti juttuun ihmisten kanssa. Aika moni kommentoi.

Saukkis:Alkoi sukkavarasto olla aika vähissä ja joululomalla oli vieraita ja neuloin "helppoja" neuleita. Villapaitoihin menee aikaa. Aloitin yhden, mutta kovin pitkälle en ole päässyt vielä.

KristiinaS kirjoitti...

Keräyslippaan ohi olin jo kulkenut epähuomiossa. Peruutin ja sanoi kerääjälle, että hän on vähän piilossa sen 'mainospylväänsä' takana. Vähän sitä siirrettiin ja jo parani keräyspisteen näkyvyys. Pienestä tämäkin oli kiinni. Hän kiitti huomiosta ja avusta ja lahjoituksesta.

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina: hieno homma! Olin pisteellä, jossa kävi paljon opiskelijoita (tai ainakin näytti) ja siellä ei moni pysähtynyt pieni ele-keräyspisteellä. Olimme kyllä näkyväsllä paikalla.