perjantaina, huhtikuuta 21, 2023

Sukkaa,lapasta,pipoa ja kämmekkäitä puikoilta

Vähän aikaa osa ollut valmiina, mutta päättelemättä. Eilen illalla päättelin telkkaria katsoessa eli Haluatko miljönääriksi- ohjelmaa kuunnellessa. Edelleen on osa viimeistelemättä eli joko höyryttämättä tai pesua vaille.

Ostin joskus Cittarista ison kerän mustavalkoista Seitsemän veljestä-lankaa. Ajattelin sen menevän toisin kuin meni eli lätäköityi. En oikein tykkää siitä. Sukat on menossa ihmiselle, joka tykkäsi näistä sukista. Niin me sitten tykkäämme eri asioista. Tyttäreni oli neulonut sinivihreät sukat, joissa lanka käyttäytyi samoin. Tyttärensä halusi sukat ja joku muukin sanoi pitävänsä tällaisista sukista. Mustaa 7V-lankaa on varren suussa, kantapäissä ja kärjessä. Koko on n. 39/40 ja lankaa kului 100 g. Piti pari kertaa punnita, kun oli näin tasamäärä. 


Yksi lapsenlapsista haluaa mustat kynsikkäät! Mummi ei halua neuloa mustaa. Nyt tietysti on valoisaa päivällä. Eniten en pidä kynsikkäissä joka sormelle erikseen neulottavasta osiosta ja kynsikkäät pitäisi neuloa fingering -vahvuisesta langasta. Eli olen kieltäytynyt joka kerta, kun kuulen pyynnön.  Nyt viimeksi tavatessamme hän piti äitinsä tummanruskeista kämmekkäistä. Sellaiset viikonloppuna lupasin neuloa. Äkkiä ne neuloinkin parissa päivässä muun ohessa. Lanka on varastoistani löytynyt tumman suklaanruskeaa Maija-lankaa. 3 mm puikot ja ohje Ulla-neuleen Rinsessa-kämmekkäät. Ilmaisohje. Kämmekkäät on hyvän malliset ja napakatvalepalmikkoineen. Lankaa kului 43 g. On muuten vaikea kuvata omaa kättään puhelimella, aika monta kuvaa otin.


En edes muista, milloin nämä lapaset on aloitettu. Muistan, että malli on Niina Laitisen ja oli varmaankin Etelä-Pohjanmaan taitokeskuksen mKAL aikoinaan.  Tumma lanka oli jossain/käytetty johonkin. Vaaleampaa lankaa oli onneksi. Tuli sitten yksiväriset peukalot. Muuta näistä ei puuttunutkaan enää. Lanka on jotain alpakkaa, vyötettä en nyt löytänyt. Koko on lapselle ja tyttö-lapsenlapsilleni pitää olla aikuisen kokoa nykyisin.  Lankaa kului 64 g. Hyväntekeväisyyteen menevät.


Lankalauantain ostoksina oli tämä pinkki Börstet Alpakka ja langan nimi on yksinkertaisesti pinkki.  Tikuttelin Hesaan mennessä ja lopettelin siellä yksinkertaisen, pelkistetyn pipon, Jonna Hietalan suunnitteleman Softie. Ohje on Ravelryssä ja on ilmainen ja sekä suomeksi, että englanniksi. Lankaa meni siis kaksi kerää pientä jämää lukuunottamatta eli 104 g. Pipo on päässyt jo käyttöön saman tien. 


 Monet kukat ovat jo nostaneet päänsä; lumikellot, skillat, krookukset ja sinivuokot. Näiden kukkien myötä hyvää viikonloppua sinulle!

7 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Siellä on taas valmistunut vaikka mitä. Ei täällä vaan. No, nyt oon virkannu kirjanmerkkejä vesijumppakavereille annettavaksi ku ens maanantaina on vika kerta. Oon usein jotain pientä antanut. TYkkään antaa.
Pusero kyllä valmistuisi kun vaan malttais neuloa, mutta miten ne puikot ei nyt käsiin tule vaikka vaan tässä istun. Katselen toisten kuvia ja kirjoituksia aikani kuluksi.

Iso Gnu kirjoitti...

Ei aina jaksa neuloa. Leikattiin iltapäivällä pensaita ja siivottiin kukkapenkkejä ja ihailtiin kevätkukkia. Mulla on kaksi puseroa kesken jälkikasvulle, pitäisi hihoja vähän muokkailla. Sukat on helpompia. Olen samaa mieltä, että antaminen on kivaa.

Puikoillanikin kirjoitti...

Kivasti sinulta on valmistunut vaikka mitä. Nuo lapaset tuntuivat tutuilta ja niinhän ne olivatkin. Niina Laitisen Taimitarhan KAL oli syksyllä 2020. Peukalo oli vähän erilainen, mutta kukkakuvio sama, joten oletan, että siitä oli kysymys. Ja kyllä siihen Taito-keskus jotenkin myös liittyi. Ohjeen nimi oli Kehäkukkalapaset.

Iso Gnu kirjoitti...

Puikollanikin:Kiitos!Kiitos, kun kerroit lapasten nimenkin. Tosiaan mulla ei ollut peukaloiden ohjetta ja oli vain toinen lanka tallella.

Olifantti kirjoitti...

Minä tykkäisin tuollaisesta lätäköityvästä langasta :)

satunNainen Paula kirjoitti...

Ostin Novita Outletista jollain ohikulkumatkalla tuota mustavalkoista, olipa hyvä nähdä, miten kuviota muodostuu! En myöskään pidä lätäköitymisestä, mutta tuo näytti kuitenkin aika kivalta, ihan joltain lumieläimen tassuilta. :)
Kaikkea kivaa ja kaunista olet taas tehnyt!

Iso Gnu kirjoitti...

Olifantti: Se on tosiaan hyvä, että me kaikki tykkäämme erlaista. Mä en voisi olla lankakauppias, ostaisin vaan myyntii aika lailla mun tykkäämiä lankoja. ;)

Paula: Kiitos! uohon lätäköitymiseen vaikuttaa neuletiheys, silmukoiden määrä kerroksella. Aina löytyy joku, joka tykkää.