sunnuntaina, huhtikuuta 30, 2023

Huhtikuun viimeiset

Marraskuussa ostin Tampereen käsityömessuilta Rva Silmusolmun Raitapallon ja varmistin, että joulukalenterissa saattaisi olla sopivia sävyjä lisäksi raitasukkiin.


Niin ja nyt huhtikuussa valmistui kaksi paria naisten sukkia Raitapallosta ja minimerinosukkis-vyyhdeistä. Toinen minivyyhti on värissä Ruusunen ja toinen Otello. Puikot 2,5mm. Otello ei ihan riittänyt kärkeen ja jouduin ottamaan vaalean beigeä raitaa loppuosaan. Isompiin meni 64 g ja pienempiin 62 g. Toinen minivyyhti meni kokonaan ja toista jäi hiven. Raitalankaa jäi enemmän.


Lauantaina oli Neulefestarit Toivolan vanhassa pihassa ja Titityyssä. Muutakin tapahtumaa oli, mm. Bypias avasi liikkeensä. Ajattelin käväistä yhtäkkiä ja ostaa Titityystä yhden kerä Double Sundayta toiseen pipoon, kun lankaa jäi edellisestä reilu kerä. (ohjeessa oli 150 g). Katsastaa myös lankamyynnin. Rva Silmusolmulta ostin Twisti sukkiksen turkoosin sävyisenä. Vaikea oli valita kaikista ihanista väreistä. Lisäksi ostin Talisa - designin lankakerä-korvikset. Tärkeä asia oli tutustua Laineen kirjan 52 x villasukkiin, joita oli esillä. Kirja onkin jo minulla ja olin jo tässä katsellut malleja. Samat mallit edelleen tuntuivat livenäkin hyviltä. Kunhan saa puserot alta pois, niin sukkaa pukkaa.

 
Olin yksin kotona ja ajattelin juoda päiväkahvit Valkoisessta puussa. No, ei jäänyt kahvitteluksi, sillä muutama tunti taisi hujahtaa siellä neuleystävien seurassa. Oli mukava ja virkistävä tapaaminen. Ei  ollut edes neuletta mukana, kun ajattelin piipahtaa yhtäkkiä. Pakko oli uudestaan käväistä Titityyssä ja ostaa sukkalanka ja puikot. Yhdelle lapsenlapselle alkoi syntyä sukkaa parin aloittamisen jälkeen. Siis laukussa on aina oltava neule!


 

Hyvää vappua jokaiselle! 

Nyt on hyvä neulekeli olla neuletuolissa/-sohvassa ja neuloa. ;)

8 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Hyvää vappua sinnekin, vaikka aamulla satoikin lunta täällä.

satunNainen Paula kirjoitti...

Oi, kaikkea ihanaa tapahtumaa siellä! Neulekahvila olisi ihanaa...
Hauskaa Valpuria!

Iso Gnu kirjoitti...

Sude: niinpä satoi. Äkkiä tuo lumi suli pois. Kylmä on. Onneksi neulojalla on neuletakki, villasukkia. 😊

Paula: Titityyn alapuolella ,puutalossa on kahvila Valkoinen puu. Siellä neulottiin ja ihan lähelle tuli Teeleidi. Titityyssä on neuleiltoja ja muitakin neuletapahtumia on. Mutta heinäkuun alkupuolella on varsinaiset Neulefestarit on kiva tapahtuma.

Maarit kirjoitti...

Onneks oli lankakauppa lähellä että sait neuletyön kahvin seuraksi :) Olen huomannut myös että se melkein pitäisi olla aina neuletyö laukussa sillä koskaan ei tiedä jos neuleaikaakin ilmaantuu.

Puikoillanikin kirjoitti...

Neulefestari kuulostaa kivalta ja kahvilat ja kaikki. Hyvää toukokuun alkua sinulle.

Iso Gnu kirjoitti...

Maarit:Lankakauppojen lähellä kannattaa liikkua. Käsityö pitäisi olla laukussa joka paikassa.

Puikollanikin: Neulefestarit on kivoja. Samoin sinullekin hyvää toukokuun alkua lumisesta Keski-Suomesta.

KristiinaS kirjoitti...

RvaSilmusolmulla on ollut kiirettä. Sieltä tänne vähän etelämmäksi oli tullut maanantaiksi Hiivatehtaan lankamarkkinoille. Hän totesi, että pian alkava loma on kyllä tarpeen.
Ite en ostanut mutta miniä osti mulle RSS:n minisukkis-setin. Nyt mulla alkaa oleen minivyyhtejä paljon . . .
Hyvää toukokuuta!

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina: sitä katsoin, että matkustaa ristiin rastiin. Mullakin on aika lailla minivyyhtejä. Jotain n iistä tarttisi tehd'.
Kiitos toivotuksista ja siis samoin.