lauantaina, toukokuuta 20, 2023

Keväthommia

Sitä on tullut kierreltyä pihaa useammankin kerran päivässä ja katsellut kaikenlaista. Kaikenlaista noussut jo esiin ja puhjennut kukkaan.


Kotoa tuotua sammalleimua on vielä vähän jäljellä ja nyt kukkivat kauniisti yhden kukkapenkin reunuskasvina.


Tarhakylmänkukka oli yksi äidin lempikukkia. Pakkohan minunkin oli hankkia tämä kevään kukkia.

Mulla on muutamassa kohdassa tulppaaneja, joita olen istutttanut 90-luvulla pihaan. Muutamat tulppaanit ovat olleet jotenkin pensaitten varjossa ja nyt kun pensaita on karsittu ja ovat alkaneet uudelleen kukkia. 
Toissapäivänä tein raparperipiirakan Dansukkerin ohjeella ja on syöty jo. Tänään oli vuorossa kevään ja kesän eka raparperikiisseli.


Raparperit on saaneet olla paikallaan, mutta muuta mullistusta on ollut. Perunaa ei enää voinut kasvattaa samalla paikalla kasvimaalla. Kitkeminen ei tahdo enää onnistua minulta jalkojeni takia. Perusteilla on mini-mansikkamaa, puolet on jo istutettu. Aino,Alvar ja Arto muuttivat vähän huonosta kasvupaikastaan muhevan mullan paikkaan. He ovat edelleen hyvin suojattuna rusakkoperheeltä. He ovat siis pensasmustikka-pensaita. Lavoissa on vähän perunaa, sipulia, yrttejä, salaattia, maa-artisokkaa. Vattuakin on lavassa, mutta se ryökäle leviää vähän sinne ja tänne. Näkyy tuossa osa marjapensaistakin.

 
Ajattelin joskus tehdä postauksen mun jaloista eri neulekuvissa, mutta kyllä niitä löytyy puutarhakuvistakin. Yleensä muokkaan ne pois kuvista. Kasvimaan laidalla on jostakin levinnyttä lemmikkiä, jonka kauniin sinistä väriä en saanut kuviin. Kyllä yksinäinen voikukka loistaa keltaisena kuitenkin. Mun vaaralliset kopio-crocsit helottaa vihreänä ja tänään totesin, että taitaa olla aika luopua niistä ja siirtyä turvallisempiin kenkiin. Muutaman kerran tasapaino oli pettää ja olin kaatua.

On neulottukin, muttei vieläkään valmista viimeistelyä myöten. Olen Instagramissa osallistumassa neulemaratoniin neulotuilla metreilläni. 

4 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Voi miten kauniita kukkia. Kylvöhommissa minäkin tänään. Laatikkoon istutin puoli kiloa sipulia ja sankoon kaksi perunaa, koville otti sekin homma. 😄

satunNainen Paula kirjoitti...

Täytyykin käydä HETI tarkistamassa raparperitilanne, joko olisi vartta ekaa kiisseliä varten...

Iso Gnu kirjoitti...

Sude: Kiitos! Kukista tykkään itsekin. Meitä oli kaksi hommissa ja keventää mun osaa melkoisesti. ;)

Paula: Toivottavasti sait raparperikiisseliä!

Olifantti kirjoitti...

Pensasmustikkaa pitääkin kokeilla joskus johonkin kasvimaan nurkkaan.