tiistaina, toukokuuta 30, 2023

Sukkia ja kukkia

Omenankukat ovat niin kauniita. Kohta kukinta on ohi. Ihailen niitä ulkona ja ikkunasta. Viime vuonna vain yksi puu kukki muutamin kukin. Tänä vuonna puut ovat valkoisten kukkien peitossa.


Toukokuun puolella valmistui parit sukat. Tässä on ekat valmistuneet eli kerän lopuista  7 V-lankaa miesten sukat. Koko on 43 ja lankaa kului 132 g.


Nämä sukat on olleet laukkuneuleena. Lankana on Super Soxx 4-fach ja väri oli muistaakseni Madrid. Neuloin 2,5 mm pyöröillä. Sukkien koko on 38 ja lankaa kului 70 g.


Koristeomenapuu kukkii pinkein kukin. Sekin on kukkinut runsaasti tänä vuonna.

Kielo on yksi lempikukistani. Muutama alku tuotiin kauan sitten miehen kotoa. Nyt kieloa on takapihalla ihan mukavasti.


Rotkolemmikki on kaunis. Pari vuotta se on ollut kukkapenkissäni. Osa taimista ei lähtenyt kasvuun. Kukat on kauniin siniset ja lehdetkin ovat kauniit.


Aikanaan olemme ostaneet kaksi rodoa, Mikkelin ja Mauritzin. Nyt siellä taas aloitellaan kukintaa. Nuput ovat vahvan pinkit ja kukatkin ensin ja sitten vaalenevat melkein valkoisiksi

Sammalleimua vanhempien vanhasta talosta otin joskus vuosikymmeniä sitten ja onneksi se on pysynyt hengissä. Näihin kukkiin loppuu tämä juttu. Koulukin loppuu viikonloppuna. 

Onnea ja menestystä kaikille uusille ylioppilaille, valmistuneille! Hyvää kesälomaa kaikille koululaisille ja opiskelijoille!

8 kommenttia:

Olifantti kirjoitti...

Kukat ovat kauniita. Sammalleimun laitan muistiin. Jos saisin palstalle aikaan kivikkopuutarhankin.

Puikoillanikin kirjoitti...

Kivoja perussukkia.
Kielo on minunkin lempikukkani. Se on niin kaunis ja tuoksuu ihanasti.

KristiinaS kirjoitti...

KIelot on niin kauniita ja mä tykkään tuoksustakin tässä pienessä huoneessani. Uh, noin isoja sukkia en ole aikoihin neulonu, pojalla on 45 mutta nyt vaimonsa neuloo sukat.

Iso Gnu kirjoitti...

Olifantti: sammalleimu on kaunis,matala perenna.

Puikollanikin: Kiitos! Kielo on aina ihana.

Kristiina: Kielot, ah kielot! Mulla alkaa olla noita isojalkaisia jälkikasvu täynnä.

TeSa kirjoitti...

.. kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen...
Ihanaa kesää kaikille!

Iso Gnu kirjoitti...

TeSa: Kiitos samoin!

Sude kirjoitti...

Ompa sinulla kauniita kukkia piha täynnä. Minulla jäi muutossa kaikki kukat entiseen ja täällä uudessa kodissa ei tunnu mikään kukka oikein viihtyvän.

Iso Gnu kirjoitti...

Kiitos Sude! On myös kohtia , jotka eivät ole ihan paraatikunnossa. Tuhannen neliön tontille mahtuu talon, autotallin,pihatien ja kallion lisäksi paljon muutakin.