sunnuntaina, toukokuuta 07, 2023

Keskeneräisten keskellä

Mitään valmista ei ole, mutta sitten onkin keskeneräisiä vanhoja kaapin perukoilla ja aktiivisti edistettäviä. Lankalauantain ostoksista on tulossa kahdelle jälkikasvusta neulepuserot. Tänään ajattelin kokeilla , että onko pituudet sopivia ja jatkatko neulomista eteenpäin. Molemmat väreiltään ovat vähän hankalia kuvattavia. Ovat vähän vaaleampia ja murretumpia sävuyiltään.


Sukkia on kolmet kesken. Tummat sukat Regian tweedistä aloitin lauantain neulefestareilla (kts.edellinen postaus). Oli pakko ostaa lankaa ja puikot, kun ei ollutkaan kassissa neuletta. Ollaan jo tuosta kuvasta  eteenpäin jalkaterässä ja kiilakavennukset on takana. Viime vuonna ostettu Super Soxx color Madrid-lanka on raidallinen ja toinen sukka on jo menossa kantapäässä. On ollut koulutuksia ja kokouksia, joissa olen neulonut. Tumma sukka on vähän hankalaa huonossa valaistuksessa neuloa ja oli pakko aloittaa vaaleammasta langasta. Festareilla neuleystävä esitteli neulomiensa raitasukkien kuvia. Oli pakko aloittaa miesten sukat Seitsemän Veljestä- langasta.
'

Kävin puhumassa astmatietoviikolla allergioista ja astmasta ikääntyneillä. Tämän vuoden astmatietoviikon teema oli erityisesti ikääntyneet astmaa sairastavat. Sain kauniin kukkakimpun ilahduttamaan arkeani. Viikolla oli Allergia-,Iho- ja Astmaliitolla luento Ikääntyvän astmasta ja löytyy You tubesta.


Luonnossa kukkii runsaasti koivu, joka ei erityisesti ilahduta kukinnallaan. Aivastuttaa, vesinuhaa, yskittää.

 

4 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Kivoja värejä sinulla on tulossa olevissa neuleissa, vaikka kuva ei aivan toistaisikaan niitä oikein.
Sympatiat kaikille koivuallergisille. Itse en ole, mutta mies on, joten ymmärrän tilanteen oikein hyvin. Hän menee välillä ulkoilun jälkeen nopeaan suihkuun, että saa hiuksistakin mahdolliset koivunpölyt pois. Silmätipat ovat myös ahkerassa käytössä.

Iso Gnu kirjoitti...

Puikollanikin: Kiitos! Koivuallergiat opettaa käyttämään kaikki ei-lääkkeelliset hoidotkin eli ei tuuletusta ilman ikkunoiden suodatinkankaita, pyykinkuivatus sisällä (rakentamisen aikaan firma olisi laittanut pihalle kuivatustelineen, mutta ei ole tarpeen, kun keväästä syksyyn ei voi kuivattaa mitään ulkona,) tukanpesut, nenäkannun käyttö mm.

Anonyymi kirjoitti...

Tärkeästä asiasta olet ollut pitämässä puhetta ikääntyneille👍Näinhän se on, että kun itse sairastaa, sitä joutuu keksiä niitä vaihtoehtoja ihan toisella lailla, miten saa arjen sujumaan. Itselläni on aikuinen poika, joka astmaatikko ja allergikko ja tutuksi ovat tulleet eri lääkkeet, hoidot ja nenäkannut toista hoitaessa. Nyt onneksi jo selviää jokapäiväisellä lääkityksellä ja astma ollut jo pitkään ns. hoitotasapainossa. T. Irkku😊

Iso Gnu kirjoitti...

Irkku: Tosiaan astma on vähän ailahteleva tauti ja onneksi voi olla pitkäänkin hyvässä tasapainossa,hallinnassa. Vuosikymmenien takaiseen aikaa nämä nykyiset lääkkeet on hyviä vanhoihin verrattuna. Sairaalahoitojaksot on vähentyneet reilusti ja myös sairauslomat.